Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, blocurile sunt vechi, au fost construite cu peste 100 de ani în urmă, iar analiza făcută de un expert arată că recentele cutremure din Gorj, resimțite puternic și pe Valea Oltului, le-au accentuat starea de degradare.

Sunt cladiri cu câte un etaj, situate în zona “Colonie”, în care locuiesc 182 de familii (562 de persoane, dintre care 118 copii). La acest moment sunt căutate locuri de cazare unde să fie mutați locuitorii acestora și este luată în calcul inclusiv amplasarea de containere modulare în care să fie mutate de urgență aceste familii.

Comitetul pentru Situații de Urgență Hunedoara a stabilit că, în regim de urgență, să fie luate următoarele măsuri:

– Identificarea, la nivelul orașului Aninoasa sau în localitățile apropiate a unor spații de adăpostire temporară de tip unități de învățământ, hoteluri, pensiuni etc, pentru utilizarea în cazul producerii unei situații de urgență generate de prăbușirea construcțiilor.

– Realizarea demersurilor pentru efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranță a blocurilor de locuințe.

– Identificarea la nivelul orașului Aninoasa a unor suprafețe de teren destinate amplasării, la nevoie, a unor containere modulare.

– Desfășurarea de activități de informare preventivă a populației ce domiciliază în aceste blocuri.

– Realizarea demersurilor de punere în aplicare a dispozițiilor de evacuare emise de Primăria orașului Aninoasa.

– Afișarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile la care se expune populația ce refuză evacuarea.

Foto: Servus Hunedoara

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday