Conform DNA, faptele săvârșite de comisarul-șef Andronache Radu s-ar fi petrecut în 2021 și 2022. Concret, explică procurorii, acesta i-a cerut unui bărbat (martor în dosar) 10 mii de euro pentru a interveni ca acesta să fie angajat pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Inculpatul Andronache Radu i-ar fi transmis martorului că are influență asupra unor persoane din Consiliului Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. În final, a primit doar 2.000 de euro din cei 10 mii.

Ulterior, martorul l-a contactat din nou pe comisarul DGA pentru “a rezolva” angajarea soției sale pe un post medical în cadrul Spitalului Județean, mai precizează procurorii DNA. În final, i-a mai oferit polițistului opt mii de euro, iar martorul și soția sa au fost angajate pe posturile pentru care au plătit. 

Comisarul-șef a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Sz S | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday