Ministerul Economiei al landului Brandenburg a lansat informația, printr-un comunicat de presă în care arată: “Tesla a demarat producția de sisteme de baterii la fabrica Gruenheide și se pregătește să fabrice componente ale celulelor de baterii. Compania a prioritizat etapele ulterioare de producție în SUA, deoarece stimulentele financiare fac condițiile de afaceri mai favorabile acolo”.

Tesla nu a oferit încă un punct de vedere pe acest subiect. Constructorul plănuia inițial să producă integral baterii, cu o capacitate maximă de peste 50 de gigawați/oră. Planul a fost influențat de politica Statelor Unite, care oferă producătorilor de baterii scutiri de taxe și impozite, dar și reduceri pentru cumpărători.

Recent, Tesla a întâmpinat dificultăți în accelerarea producției de baterii electrice 4680 la fabricile sale din California și Texas, iar la sfârșitul lunii ianuarie a anunțat că va investi peste 3,6 miliarde de dolari pentru a-și extinde complexul din Nevada.

Sursa: Reuters

Foto: Boarding1now | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday