Concret, DNA arată că profesorul universitar Rudolf Cristian – din cadrul filialei din Reșița a Universității “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – ar fi cerut de la 25 de masteranzi anumite sume de bani pentru a-i ajuta să promoveze examenul la disciplina “Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”, la care studenții aveau restanțe.

Astfel, precizează procurorii, acesta lua 600 de euro pentru promovarea examenului cu nota minimă, 1.200 de euro pentru promovarea examenului cu notă maximă. De asemenea, a cerut și a primit 50 de mii de lei pentru a interveni ca doctoranzii să promoveze examenele finale. În acest context, la data de 18 februarie 2023, profesorul ar fi și primit sumele de 1.000 de euro și 3.000 de lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei.

Începând cu anul universitar 2020-2021, Universitatea “Eftimie Murgu” a devenit Centrul Universitar Reșița al Universității “Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday