Directorul Serviciului Olandez Militar de Informații și Securitate precizează că o navă rusă a fost detectată într-un parc eolian offshore din Marea Nordului în timp ce cartografia infrastructura energetică. Acesta a mai transmis că nava a fost escortată de Forțele Navale olandeze și de paza de coastă departe de parcul eolian, înainte de a sabota în vreun fel turbinele.

Am observat în ultimele luni entități rusești care au încercat să descopere cum funcționează sistemul energetic din Marea Nordului. Este pentru prima dată când vedem observăm asta. Rusia cartografiază modul în care funcționează parcurile noastre eoliene din Marea Nordului. Sunt foarte interesați de modul în care ar putea sabota infrastructura energetică, a declarat generalul Jan Swillens.

Într-un raport comun publicat luni, serviciul militar de informații și agenția generală de securitate din Olanda au transmis că Rusia mai vizează, pe lângă parcul eolian, și cablurile de internet și conductele de gaze din Marea Nordului. De altă parte, guvernul de la Haga a informat că va expulza mai mulți diplomați ruși, ca răspuns la încercările Moscovei de a introduce recent în țară spioni sub acoperire diplomatică.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday