Presa guvernamentală din Siria a declarat că Israelul a efectuat lovituri aeriene cu rachete în mai multe zone din capitală, la scurt timp după miezul nopții, ucigând cinci persoane și rănind alte 15.  Armata Siriei a anunțat că unul dintre cei cinci decedași este soldat. De asemenea, mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate.

“A provocat daune mai multor case și cartiere locuite de civili din Damasc și din vecinătatea acestuia”, se arată într-un comunicat al armatei guvernamentale siriene.

Încă nu este clar care a fost scopul atacului, dar, potrivit oficialilor sirieni, o clădire a fost lovită în cartierul central Kafr Sousa, unde se află un complex de securitate bine păzit. Zona este locuită și de înalți oficiali guvernamentali, dar și de civili. 

Israelul atacă frecvent ținte din Siria care au legătură cu Iranul și militanții proiranieni Hezbollah, dar rareori revendică aceste acțiuni. Totuși, atacurile asupra Damascului sunt ceva mai rare, avioanele de luptă israeliene evitând să intre într-un spațiu aerian mai bine păzit. Atacul de azi-noapte a fost primul de la cutremurul devastator din urmă cu 12 zile.

Conform surselor occidentale citate de Reuters, Iranul și-a consolidat prezența militară în Siria în ultimii ani și are mii de membri ai milițiilor și ai grupurilor paramilitare locale sub comanda sa.

Surse alternative: Reuters, BBC

Sursa foto: Longtaildog | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday