În comunicat, Armata Americană precizează că, în urma unei explozii ţintite, “liderul de rang înalt al ISIS vizat, Hamza al-Homsi, a fost ucis”, fără a detalia însă rolul lui Hamza în cadrul grupării.

În timpul operaţiunii, patru soldaţi americani şi un câine utilitar au fost răniţi. Trei dintre militari, precum şi câinele, se află în stare stabilă, într-o unitate medicală din Irak, iar al patrulea soldat s-a întors deja la serviciu, potrivit unui oficial militar. 

La raid au participat şi Forțele Democrate Siriene, o alianță condusă de luptători kurzi, care a dus o luptă îndelungată împotriva ISIS, în nordul țării. 

Comandamentul Central al SUA a transmis, pe reţelele de socializare, că, în cadrul unui alt raid din 10 februarie, l-a ucis pe Ibrahim Al Qahtani, un oficial ISIS asociat cu planificarea atacurilor din centrele de detenție ale ISIS”

Surse alternative: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday