Un tribunal din Paris i-a condamnat pe cei trei la pedepse cuprinse între trei și patru ani de închisoare, din care o anumită perioadă va fi cu suspendare. Judecătorii i-au găsit vinovați pentru că au plănuit să-l asasineze pe președintele Emmanuel Macron cu un cuțit. 

Un al patrulea bărbat a primit o pedeapsă de șase luni cu suspendare, pentru cumpărarea, deținerea și predarea de arme. De asemenea, opt persoane suspectate că au fost implicate în complot au fost achitate, din lipsă de dovezi. Extremiștii au planificat acțiunea în 2018 și plănuiau să o pună în aplicare la ceremonia de comemorare a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

Persoanele făceau parte din grupul “Les Barjols” și s-au organizat pe Facebook. Grupul militează pentru răsturnarea guvernului, inclusiv prin folosirea armelor, și lansează adesea acuzații împotriva politicienilor care susțin imigrația. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday