Potrivit Ministerului bulgar de Interne, migranții se ascundeau sub cheresteaua transportată în camionul găsit în apropierea satului Lokorsko, la 20 de kilometri de capitala Sofia. 

Agenția bulgară de presă scrie că cel puțin 18 persoane au murit asfixiate, iar restul au fost transportate la spital pentru asistență medicală. Opt dintre aceștia se află în stare critică, a declarat un reprezentant al Centrului de Urgențe Medicale din Bulgaria. 

Autoritățile bulgare încearcă să îi găsească pe șoferii camionului, care au fugit de la fața locului. Potrivit presei de stat, migranții urmau să fie transportați de la zona frontierei bulgaro-turce către Dragoman, la granița cu Serbia.

Presa internațională scrie că acesta ar putea fi unul dintre cele mai grave incidente în care au fost implicați migranți care tranzitează Bulgaria, țara confruntându-se cu un număr mare de persoane care încearcă să treacă frontiera. 

Reamintim, cererea de aderare a Bulgariei la Spațiul Schengen a fost respinsă la începutul anului, după ce Olanda s-a opus acestui demers argumentând că țara se confruntă cu un flux mare de migranți. 

Surse alternative: Barron’s, Novinite 

Sursa foto: Coatchristophe | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday