Site-urile aeroporturilor Dusseldorf, Nuremberg, Erfurt-Weimar și Dortmund nu au putut fi accesate joi după-amiază. Autoritățile nu au identificat cauza, dar nu exclud un atac cibernetic de tip DDoS: “Încă investigăm problema și avem motive să credem că ar putea fi cauzată de către un atac cibernetic”, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului din Dortmund. Acesta a mai precizat că este puțin probabil ca defecțiunea să fi fost rezultatul supraîncărcării sistemului din motive tehnice comune.

Atacul de tip Distributed Denial of Service (DDoS) urmărește să facă indisponibil un site sau un serviciu online prin supraîncărcarea acestuia cu trafic din surse multiple. Centrul de presă al aeroportului Nuremberg a transmis că site-ul a picat din cauza unui număr neobișnuit de mare de accesări, iar rețeaua a cedat. 

Site-urile celor mai mari aeroporturi, din Frankfurt, Munchen și Berlin) funcționează normal. Miercuri, compania de zbor națională Lufthansa s-a confruntat cu o defecțiune a sistemelor IT, lucru care a lăsat mii de pasageri blocați pe aeroportul din Frankfurt. Încă nu este clar dacă întreruperile vor afecta traficului aerian.

Surse alternative: Reuters

Sursa foto: Editor77 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday