Luca de Meo, președintele Renault, a explicat că fluctuațiile prețurilor pentru autovehiculele electrice ale Tesla afectează pe termen lung încrederea clienților în valoarea mașinilor produse de compania americană, deși pe termen scurt măsura ar putea părea profitabilă.

Reducerile aplicate de Tesla în luna ianuarie au dus la epuizarea tuturor modelelor SUV-ului electric Y pe piața din SUA. Reamintim, luna trecută, compania lui Elon Musk a redus cu până la 20% prețurile mașinilor electrice vândute în Europa și SUA, fiind pentru a patra oară când a luat o astfel de măsură în doar câteva luni. 

Sper că Tesla va continua să reducă prețurile până la zero, dar noi vom continua să protejăm valoare vehiculelor noastre electrice. Aceste măsuri distrug, cu siguranță, încrederea clienților în valoarea reală a vehiculelor”, a declarat Luca de Meo. Vechii clienți ai Tesla, care au cumpărat mașinile electrice ale companiei americane la un preț mai ridicat, se plâng acum că valoarea vehiculelor a scăzut brusc, după reducerea prețurilor.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday