Ministerul chinez al Comerțului a transmis joi că a plasat Lockheed Martin și Raytheon Technologies pe “o listă de entități nesigure” din cauza vânzărilor de arme către Taiwan, intensificând eforturile de a izola insula revendicată de China ca parte a teritoriului său, deși nu a guvernat-o niciodată.

Reglementările interzic Lockheed Martin și Raytheon Missile and Defense Corporation, o subsidiară a Raytheon Technologies, să “se implice în activități de import și export legate de China”.

Nu este clar ce impact ar putea avea sancțiunile asupra celor două companii americane. SUA interzic un număr mare de vânzări de tehnologii legate de arme către China, dar unii contractori din domeniul militar au, simultan, afaceri civile în industria aerospațială și pe alte piețe.

China a mai sancționat cele două firme în februarie anul trecut, pentru o vânzare de arme în valoare de o sută de milioane de dolari către Taiwan. Ministerul de Externe al Chinei a transmis atunci că vânzarea “a subminat interesele de securitate ale Chinei, a deteriorat serios relațiile dintre China și SUA, pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan”.

Surse alternative: Associated Press, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday