Într-un comunicat de presă compania spune că actualizarea de soft va fi gratuită și vizează 3,8 milioane de vehicule Hyundai și 4,5 milioane de vehicule Kia fabricate în Statele Unite, unde autoritățile s-au sesizat în acest caz. Din comunicat nu este clar dacă și mașinile din Europa ar putea fi vizate de măsură, compania explicând doar că modelele produse după 1 noiembrie 2021 nu au nevoie de actualizare. 

După actualizare, durata alarmei antifurt va crește la un minut și mașinile vor putea fi pornite doar cu cheia în contact.

Mai mulți utilizatori au postat pe TikTok videoclipuri în care prezentau cum pot fi furate mașinile fabricate între 2015 și 2019, prin manipularea funcției “keyless go”. Reuters explică faptul că după viralizarea clipurilor, unele companii de asigurare au refuzat să mai emită polițe.

Multe vehicule fabricate de cele două companii sud-coreene între 2015 și 2019 nu dispun de dispozitive electronice de imobilizare care împiedică pornirea autovehiculului fără a apăsa butonul start-stop. Majoritatea vehiculelor produse de alte companii auto în acest interval de timp vin cu această opțiune din fabrică.

Actualizarea softului vehiculelor Hyundai va acoperi peste un milion de vehicule Elantra fabricate între 2017 și 2020, Sonata (2015 – 2019) și Venue (2020-2021) și va fi disponibilă până la finalul lunii iunie. Kia a transmis că a început deja să notifice proprietarii vehiculelor în cauză, iar update-ul va fi lansat în următoarele luni.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday