“Într-o zi de iarnă, prin rețeaua de gaze trece de șapte ori mai multă energie decât prin cea de electricitate. Așadar, facem încet trecerea către hidrogen; ne vom reconfigura încet, în timp, sistemul nostru pentru hidrogen” a declarat Jon Butterworth, directorul general al National Gas.

Rețeaua National Gas, de peste 7.500 de km, transportă gazele de la câmpurile de foraj sau pe cele importate în diferite zone din Regatul Unit, de unde sunt ulterior preluate de rețele de distribuție mai mici și livrate caselor și întreprinderilor.

Compania își propune să introducă în următorii doi ani hidrogen în proporție de 2%-5% în conductele de alimentare ale gospodăriilor britanice, până în 2025. Amestecul de gaz și hidrogen ar fi primul pas al planului de transformare a rețelei, care presupune folosirea integrală a hidrogenului până în 2050, deoarece acesta nu emite dioxid de carbon în urma arderii.

Operatorii rețelelor de distribuție a gazelor naturale lucrează, de asemenea, la planuri care să le permită să încorporeze până la 20% hidrogen în gazele naturale din conducte începând cu 2024. Specialiștii iau în considerare și posibilitatea înlocuirii gazului natural din centralele electrice cu hidrogen, însă necesitatea acestei măsuri este incertă din cauza creșterii cererii pentru pompele de căldură, în Marea Britanie. 

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday