Producătorul american a anunțat un plan masiv de restructurare și a prezentat “următorii pași în transformarea” operațiunilor sale europene, pe măsură ce continuă să se orienteze către producția de vehicule electrice. Compania se străduiește să îndeplinească obiectivele UE de a renunța la producerea vehiculelor cu motor cu combustie internă până în 2035. Ford a înregistrat anul trecut, la nivel mondial, o pierdere netă de două miliarde de dolari.

Potrivit planului, compania va renunța la 3.800 de posturi de inginer în Europa în următorii trei ani. Aproximativ 2.300 de locuri de muncă de la uzinele din Köln și Aachen (Germania) vor fi desființate, alte 1.300 în Marea Britanie și 200 în restul Europei, fără a preciza locațiile. Compania a mai adăugat că va încerca să desființeze posturile prin demisii voluntare. Ford are în prezent 34.000 de angajați în Europa.

În timp ce își redimensionează forța de muncă europeană, compania va investi 50 de miliarde de dolari în dezvoltarea de vehicule electrice în următorii ani, la nivel global. Planul prevede și o investiție de două miliarde de dolari în modernizarea fabricii din Köln, pentru a începe să producă vehicule electrice folosind noua platformă MEB. Ford urmează să lanseze primul său vehicul electric în Europa la sfârșitul acestui an.

Anul trecut, Ford a transmis că va încheia producția de vehicule la fabrica sa din Saarlouis, Germania, în 2025, și va construi o nouă generație de vehicule electrice folosind tehnologia dezvoltată în SUA la fabrica sa din Valencia, Spania. Desființările de locuri de muncă din Germania anunțate marți nu includ și posturi de la fabrica din Saarlouis, care are 4.600 de angajați, unde producția Ford Focus se va încheia în 2025. Ford a transmis că  poartă negocieri “cu un număr de potențiali cumpărători” pentru uzina din Saarlouis.

Surse alternative: Reuters, The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday