Clienții E.ON Energie România, vizați de o tentativă de furt al informațiilor personale. Hackerii trimit mesaje ce conțin link-uri suspecte, sub forma unor oferte de preț.

Compania E.ON Energie România arată într-un comunicat de presă că mai mulți clienți au primit în ultimele zile e-mail-uri de tip phishing (tentativă de furt al informațiilor), care conțineau documente cu format necunoscut și link-uri către adrese URL ascunse. Compania îndeamnă clienții să nu deschidă aceste e-mail-uri și precizează că nu transmite clienților e-mail-uri cu astfel de subiecte.

“Compania nu transmite clienților e-mailuri cu astfel de subiecte! Prețul energiei electrice și al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de prețuri pus la dispoziție pe pagina web a ANRE (www.anre.ro). E.ON oferă detalii despre prețuri și oferte doar în cazul în care primește solicitări pe e-mail din partea clienților”, precizează E.ON.

Compania cere utilizatorilor să nu deschidă documentele atașate și link-urile din aceste mesaje, deoarece hackerii ar putea accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului. Experții atrag atenția că, în general, mesajele tip phishing conțin numeroase greșeli gramaticale.  

Foto: Dreamstime/Carlosbcna

Folosim cookies