Compania E.ON Energie România arată într-un comunicat de presă că mai mulți clienți au primit în ultimele zile e-mail-uri de tip phishing (tentativă de furt al informațiilor), care conțineau documente cu format necunoscut și link-uri către adrese URL ascunse. Compania îndeamnă clienții să nu deschidă aceste e-mail-uri și precizează că nu transmite clienților e-mail-uri cu astfel de subiecte.

“Compania nu transmite clienților e-mailuri cu astfel de subiecte! Prețul energiei electrice și al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de prețuri pus la dispoziție pe pagina web a ANRE (www.anre.ro). E.ON oferă detalii despre prețuri și oferte doar în cazul în care primește solicitări pe e-mail din partea clienților”, precizează E.ON.

Compania cere utilizatorilor să nu deschidă documentele atașate și link-urile din aceste mesaje, deoarece hackerii ar putea accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului. Experții atrag atenția că, în general, mesajele tip phishing conțin numeroase greșeli gramaticale.  

Foto: Dreamstime/Carlosbcna

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday