Numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în Germania de câteva săptămâni. Luni au fost raportate 1.192 de noi infecții, potrivit datelor Institutului Robert Koch (RKI) pentru bolile infecțioase.

Dacă tendința continuă așa cum este acum, vom avea 19.200 de infecții pe zi. La fel ca în alte țări”, a declarat Merkel la o videoconferință internă a conducerii partidului de guvernământ, potrivit Bild, citat de Reuters.

Trebuie să stăpânim rapid numărul infecțiilor și să intervenim. Trebuie să stabilim priorități și anume menținerea economiei în funcțiune și menținerea școlilor și creșelor deschise. Fotbalul trece în plan secund, deocamdată”, a mai spus Merkel.

În prezent, spectatorii au voie să participe la meciurile de fotbal din Bundesliga, în limita a 20% din capacitatea stadioanelor, numai dacă cotele de infecție nu sunt prea mari la nivel local. În opinia cancelarului german, petrecerile, ieșirile la restaurant sau participările la evenimente religioase sunt problematice.

Merkel urmează să țină marți o conferință video cu premierii statelor germane pentru a discuta despre buna gestionare a pandemiei.

 

Sursă alternativă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday