Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO a precizat că Alianța plănuiește să-și mărească stocurile de muniție, care au început să se epuizeze după livrările pentru Armata Ucraineană. Acesta a explicat că “ucrainenii consumă mai multă muniție decât putem să producem în prezent”, și a subliniat faptul schimbarea trebuie făcută cât mai rapid.

Șeful Alianței a mai declarat căceea ce vedem este că președintele Vladimir Putin și Rusia doresc, în continuare, să controleze Ucraina. Vedem cum trimit trupe, mai multe arme, mai multe capacități de luptă”. Stoltenberg a amintit că Franţa şi SUA au semnat contracte pe mai mulţi ani cu contractori din industrie, lucru ce va duce la majorarea producţiei. A adăugat și că “am decis să stabilim o nouă celulă de coordonare la nivel NATO, pentru a vedea care sunt vulnerabilitățile noastre și a ne consulta cu producătorii”. 

Secretarul General a mai insistat că NATO trebuie să rămână vigilentă, în contextul în care Armata Americană a doborât mai multe obiecte zburătoare deasupra spațiului aerian, în ultimele zile. Stoltenberg a precizat: “Ceea ce vedem în SUA face parte dintr-un tipar în care China și, de asemenea, Rusia își intensifică activitățile de supraveghere asupra aliaților”.

Surse alternative: Sky News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday