Sebastien Lecornu a criticat lungmetrajul Wakanda Forever la trei luni după lansare. El susține că militarii francezi sunt reprezentați ca fiind jefuitori, mercenari. La 36 de ani, Lecornu este cel mai tânăr ministru al guvernului de la Paris.

În lungmetraj, soldații francezi sunt capturați în timp ce furau vibraniu din regatul fictiv Wakanda, și aduși încătușați în fața reginei națiunii. Intervenția ministrului vine după ce Jean Bexon, un jurnalist francez, a scris despre ceea ce el numește sentimentul “antifrancez” al filmului și al regizorului Ryan Coogler.

Jurnalistul a calificat scenariul ca fiind o propagandă și a evidențiat faptul că actorii din film au costume identice cu cele ale soldaților francezi din realitate. “Producția Marvel a avut grijă să îi echipeze pe <<mercenarii parașutiști francofoni>> cu ținute purtate de soldații noștri în Mali. Cei care joacă rolul băieților răi sunt astfel îmbrăcați ca soldații noștri din operațiunile Serval și Barkhane”, a scris Bexon pe Twitter.

Cu toate că ministrul nu a văzut filmul acesta a fost mișcat de o furie personală. Un reprezentant din minister a declarat că “este rolul ministrului să apere rezultatele operațiunilor Serval și Barkhane, deoarece una dintre singurele țări menționate nominal și criticate în film este Franța, cu o uniformă care seamănă clar cu a noastră”.

Filmul a avut premiera pe data de 11 Noiembrie anul trecut și a avut încasări de 842 de milioane de dolari în toată lumea, potrivit Box Office Mojo. Marvel încă nu a răspuns la declarațiile ministrului.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday