Acțiunile au loc în capitală și în județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea și Galați, pentru a destructura un grup infracțional organizat care se ocupa cu traficul de migranți, încă din 2021.

Membrii grupului ar fi adăpostit și transportat migranți, care proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka, se arată în comunicatul emis de IGPR. Pentru astfel de transporturi au fost folosite autotrenuri, autoutilitare și remorci, sub pretextul livrărilor de marfă, având ca destinație diferite state europene.

Trecerile se făceau pe la frontiera de vest a României, iar migranții erau ascunși printre mărfuri, mai explică procurorii. Banii câștigați din aceste activități au fost ulterior investiți în imobile, autoturisme sau în alte activități infracționale.

Pe parcursul urmăririi penale au fost documentate, cu ajutorul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cinci transporturi prin care infractorii au încercat să scoată din țară, în mod ilegal, aproximativ 120 de persoane. La sediul DIICOT Sibiu vor fi audiate aproximativ 30 de persoane care sunt suspectate că fac parte din grupul infracțional.

Foto/Video: Poliția Română

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday