Bilanțul victimelor cutremurelor de luni, care au lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei, a urcat duminică la 33.179 de persoane decedate și 92 de mii rănite. Dintre victimele care au murit, 29.600 sunt în Turcia și 3.575 sunt în Siria.

“Șansele de supraviețuire pentru cei rămași blocați sub dărâmături scad de la oră la oră”, subliniază autoritățile turce, în contextul în care fereastra de salvare de 72 de ore a expirat de joi, iar șansele de a mai fi găsiți supraviețuitori sunt tot mai mici. “Până acum, am dezamăgit oamenii din nord-vestul Siriei. Au tot dreptul să se simtă abandonați”, a declarat duminică după-amiază unul dintre reprezentanții ONU, făcând referire la faptul că ajutoarele internaționale au ajuns mai greu decât în Turcia. Oficialul a avertizat că există riscul ca în final, bilanțul deceselor din Turcia și Siria să fie dublu.

Reamintim, autoritățile din Turcia au emis 113 mandate de arestare în legătură cu construcția unor clădiri nesigure care s-au prăbușit în urma cutremurelor. Până acum, 12 persoane au fost reținute.

Surse alternative: The Washington Post, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday