The Guardian scrie că protestele violente ar fi pornit de la o postare pe rețelele de socializare referitor la situația refugiaților cazați la hotelul Suite din cartierul Knowsley, la periferia orașului Liverpool. Deși Ministerul de Interne a oferit refugiaților azil în hotelul în cauză, postarea din mediul online sugera că aceștia primeau un “tratament special” din partea guvernului, fapt ce a deranjat activiștii de extremă dreapta.


Publicația britanică mai scrie, pe baza mărturiilor persoanelor prezente la manifestație, că protestatarii au dat foc unei mașini de poliție. La protest au participat și un grup de antifasciști, iar manifestația a fost marcată ulterior de ciocniri între cele două grupuri și forțele de ordine. Nu au fost raportate victime, iar trei persoane au fost arestate. Presa britanică mai informează că protestul ar fi fost organizat de partidul extremist Alternativa Patriotică.

Vom respecta întotdeauna dreptul de a protesta, atunci când manifestațiile sunt pașnice. Dar scenele din această seară au fost complet inacceptabile, punând în period persoanele prezente, ofițerii de poliție și comunitatea în general. Din fericire, nu sunt persoane rănite, dar faptul că vehiculele de poliție au fost avariate, iar ofițerii au fost nevoiți să intervină pentru a proteja public este dezamăgitor, a declarat Paul White, adjunctul șefului poliției.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday