Maia Sandu a susținut o declarație de presă, la câteva ore după ce Natalia Gavriliță și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru, motivând că nu a avut susținere politică. Astfel, președintele Moldovei l-a nominalizat pe Dorin Recean, care până acum a fost consilier prezidențial, să formeze un nou guvern.

Principalele declarații ale Maiei Sandu:

  • Este o perioadă grea pentru toată lumea. Trebuie să ne dezvoltăm, nu doar să rezistăm. Economia și securitatea țării au nevoie de o nouă viață. Noul guvern trebuie să crească securitatea Moldovei, iar țara trebuie să rămână în rândul statelor libere. Guvernul trebuie să răspundă îngrijorărilor și trebuie să întărească relațiile Moldovei cu prietenii noștri.
  • Războiul și ororile lui sunt încă în casa vecinilor noștri. Îngrijorile cetățenilor sunt încă mari. În această perioadă, trecem printr-o criză energetică majoră. Pentru a susține cetățenii și economia, statul a venit cu comepnsații. Pentru a putea ajuta oamenii și mai departe, noul guvern va trebui să-și concentreze eforturile pentru dezvoltarea economică.
  • Nu trebuie doar să facem față creșterii prețurilor, ci și să avem mai multe locuri de muncă și salarii mai mari. Noul guvern va trebuie să continue și să accelereze curățarea justiției. Oricâte blocaje ar încerca să pună grupările de hoți, am promis să facem dreptate în țara noastră.
  • Sistemul putred va continua să pună piedici. Acestea sunt așteptările oamenilor, dar și prioritățile pe care cred că trebuie să le urmeze noul guvern.
  • În urma discuțiilor am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Grecean candidat la funcția de premier.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday