În informarea zilnică, Ministerul britanic al Apărării a transmis că “trupele rusești probabil s-au retras și au abandonat cel puțin 30 de vehicule blindate, în mare parte intacte, într-un singur incident, după un asalt eșuat”. Ministerul rus al Apărării nu a confirmat informația, dar susține că operațiunile militare din apropierea Vuhledar și Bakhmut, din estul Ucrainei, fac progrese.

Un blogger militar rus a scris că 31 de tancuri au fost distruse de drone ucrainene, după ce au fost trimise fără protecţia focurilor de artilerie. Acesta a repostat imagini de la faţa locului, de pe un canal ucrainean de Telegram. Şi Grey Zone, canalul semi-oficial de Telegram al grupului de mercenari Wagner, a transmis într-o postare că “un dezastru se desfășoară în jurul Vuhledar, și se repetă din nou și din nou”.

Vuhledar reprezintă un punct strategic important, un bastion ucrainean aflat la intersecția dintre linia de front estic și sudic. Pe măsură ce se împlineşte aproape un an de la invazia Rusiei în Ucraina, Kievul spune că Moscova a sacrificat vieţile a multor soldați și mercenari într-un demers inutil de a obţine câștiguri teritoriale în regiune.

Sursă: Reuters

Foto: Sergey Klopotov | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday