Departamentul pentru Situații de Urgență anunță într-un comunicat de presă că “Dată fiind situația generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională“, autoritățile române au decis să trimită în Siria “bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve. Acestea vor fi puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale“.

Reamintim că numărul deceselor înregistrate în Turcia și Siria, afectate grav de cutremure, a depășit 16 mii. Doar în Siria, au fost anunțate peste 2.800 de persoane decedate. Misiunea salvatorilor este îngreunată de temperaturile scăzute și de scurgerea timpului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday