Conform studiului, lansările de rachete reprezintă un pericol pentru stratul protector al Pământului, deoarece acestea emit gaze dăunătoare, “direct în atmosfera medie și superioară a planetei, exact unde se află stratul protector de ozon”, În lipsa unor evoluții în domeniul tehnologiei rachetelor și a combustibililor folosiți, aceste emisii vor continua să crească pe măsură ce turismul spațial se dezvoltă rapid. “Având în vedere creșterea din cadrul sectorului spațial, există motive de îngrijorare. Poluarea provenită de la lansările de rachete și eliminarea deșeurilor din spațiu nu sunt în acest moment reglementate în niciun fel”, relevă studiul.

Cercetătorii avertizează că intensificarea călătoriilor în spațiu ar putea anula eforturile luate până acum pentru refacerea găurii din stratul de ozon. Adaugă că, chiar dacă în prezent emisiile provocate de lansările de rachete nu prezintă un pericol comparativ cu alte activității ale oamenilor, în viitor ar putea deveni la fel de periculoase precum cele din industria aviației.

Ozonul este stratul protector al atmosferei care se află între 15 și 50 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, care absoarbe majoritatea razelor ultraviolete, dăunătoare atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Sursă: France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday