Fermierii francezi au intrat miercuri dimineață în capitala Paris, cu sute de tractoare, pentru a protesta împotriva “constrângerilor” despre care afirmă că le afectează activitatea, după ce luna trecută instanța europeană a anulat legea care permitea cultivatorilor de sfeclă de zahăr să folosească un insecticid interzis. Oamenii sunt îngrijorați că vor scădea culturile și că fabricile de zahăr vor fi închise.

Traficul este grav perturbat într-o zonă extinsă, “de la șoseaua de centură până la arondismentele 7 și 15 ale Parisului” a avertizat poliția pariziană, precizând că circulația va reveni la normal pe parcursul zilei.

Fermierii au mai avertizat că importurile de culturi care nu sunt supuse unor restricții similare privind pesticidele vor amenința locurile de muncă din Franța. De cealaltă parte, activiștii de mediu susțin că reziduurile de pesticide provoacă daune solului și faunei sălbatice.

Surse alternative: BFMTV, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday