Noua tehnologie va remodela aproape toate categoriile de software. Astăzi lansăm noua versiune a Microsoft Bing și Microsoft Edge, bazate pe inteligența artificială, pentru a ajuta utilizatorii să obțină mai mult de pe urma internetului”, a declarat directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella în cadrul unei conferințe de presă la sediul din Washington. 

Directorul departamentului de Marketing al companiei, Yusuf Mehdi, a precizat, de asemenea, că motorul de căutare Bing va fi “alimentat” acum de inteligența artificială și va rula “pe un limbaj de programare mai dezvoltat”, de ultimă generație, mai puternic decât ChatGPT, creat de OpenAI – compania în care Microsoft deja a investit un miliard de dolari.

Reuters scrie că un bot (bazat pe aceeași tehnologie ca cel al OpenAI) va ajuta utilizatorii să găsească răspunsuri mai clare și prompte la căutări, să ofere rezultate mai relevante, actualizate și chiar să ușureze procesul de “shopping” online. În urma anunțului, acțiunile Microsoft au crescut în SUA cu 3,2%.

Luni, Google a anunțat că va lansa un soft de inteligență artificială, denumit “Bard”. Analiștii cred acum că browser-ul celor de la Microsoft (Edge) va putea deveni în timp o alternativă a Google Chrome.

Cu toate acestea, Google este încă departe de a fi “detronat”. Alphabet a raportat în ultimul trimestru al anului trecut venituri de peste 42 miliarde de dolari din Google Search și alte departamente. Spre comparație, Microsoft a obținut 3,2 miliarde de pe urma motoarelor sale de căutare și a publicității. 

Surse alternative: Microsoft, Reuters

Sursa Foto: Tanawat Pontchour / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday