Reuters explică faptul că Alphabet (compania-mamă a Google) intenționează prin lansarea noului soft de inteligență artificială să ofere o alternativă la botul ChatGPD, dezvoltat de compania OpenAI cu sprijinul Microsoft, principalul rival al Google în materie de tehnologie. 

Directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a declarat că botul, denumit “Bard”, este un soft de inteligență artificială conversațional și va testa feedback-ul utilizatorilor Google. Va fi lansat în următoarele săptămâni. În același timp, Sundar Pichai a mai precizat că Google intenționează să adauge funcții AI motorului său de căutare, care “sintetizează materialul pentru căutări complexe”. 

În spatele botului Bard se află softul de inteligență artificială al Google, LaMDA. În cadrul unei demonstrații, la fel ca și ChatGPD, botul Bard oferă răspunsuri prompte la căutările utilizatorilor. Spre exemplu, botul dezvoltat de Google a oferit trei răspunsuri la căutările utilizatorului referitoare la descoperirile unui telescop spațial.

Cu toate acestea, mai scrie Reuters, nu este încă clar modul în care Alphabet intenționează să diferențieze botul său de ChatGPT, devenit extrem de cunoscut în ultimele luni, în special în rândul studenților și al elevilor din întreaga lume. Deși Microsoft a decis să aloce mai multe miliarde de dolari pentru parteneriatul cu OpenAI, directorul executiv al companiei, Satya Nadella, va anunța marți dezvoltarea propriului proiect în acest domeniu tehnologic. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday