ISU Tulcea transmite că incendiul de vegetație uscată se manifestă în apropierea localității Sulina, însă într-o zonă inundabilă, fără pericol de extindere. Nu au fost raportate victime. Incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu, la intersecția cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2.

Intervin două ambarcațiuni din cadrul Inspectoratului de Poliție Tulcea și 5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan, pentru a “asigura măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează“.

Autoritățile nu au precizat cauza izbucnirii incendiului, dar avertizează că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării, iar astfel de acțiuni pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor și pentru habitatele naturale.

Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday