Institutul Național pentru Fizica Pământului anunță că , în ziua de 06 Februarie 2023, la ora 03:26:20 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.5, la adâncimea de 20km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km NE de Ploiesti, 94km V de Braila, 98km E de Brasov, 99km V de Galati, 114km NE de Bucuresti, 136km S de Bacau, 160km E de Pitesti, 177km N de Ruse, 195km NV de Constanta, 211km E de Sibiu.

Cutremurul din România s-a produs la nouă minute după cel de 7,8 Richter, care a zguduit Turcia. Constantin Ionescu, directorul INFP, a explicat pentru Biziday că între cele două cutremure nu există nicio legătură de cauzalitate: “Nu este nici o legătură între ele. Sunt plăci tectonice diferite. Dacă ar fi fost apropiate puteam să spunem că o falie a fost activată de altă falie și se activau și alte zone, precum Grecia sau Macedonia”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday