Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a declarat că Armata Ucraineană va primi avioane de luptă din partea țărilor care i-au livrat până acum armament, potrivit unei postări pe canalul oficial de Telegram.

Oficialul a declarat: “În ceea ce privește armele, am primit tot. Au rămas doar aeronavele. Pot adăuga la optimismul dumneavoastră că vom primi și avioane, întrebarea este de ce fel”. El a explicat faptul că țările occidentale sunt conștiente de nevoile Armatei Ucrainene și că în urma negocierilor, vor decide ce fel de avioane vor livra, fie F-16, Gripen sau alt model.

Informația sa nu a primit vreo replică din partea șefilor de stat sau de guvern din țările care au livrat până acum armament Ucrainei. Săptămâna trecută, un consilier al președintelui Zelenski a confirmat că există discuții pe acest subiect, dar a spus că o parte din parteneri sunt reticenți. Până acum, doar premierul polonez a informat că țara este pregătită să transfere Armatei Ucrainene avioane de luptă F-16, dacă NATO va lua o decizie în acest sens.

Foto: Twitter/@oleksiireznikov

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday