Potrivit DIICOT, prin rechizitoriul din data de 27.01.2023, procurorii au trimis în judecată opt inculpați (șase cetățeni români și doi cetățeni albanezi, dintre care trei în stare de arest preventiv, trei sub control judiciar și doi în stare de libertate), pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, punerea în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate și spălare de bani.

Potrivit procurorilor, drogurile de mare risc erau preluate din Olanda sau Albania, și ulterior transportate în alte țări, cu preponderență în România, dar și Italia, Franța, Spania sau Albania. Substanțele erau ascunse în bordul mașinilor, în plafon sau în zona în care se află frâna de mână. Odată ajunse în România, erau depozitate pe raza județului Ilfov. Ulterior, substanțele ilicite erau vândute în București și zonele limitrofe.

Surse alternative: DIICOT, Poliția Română

Foto: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday