Update ora 21:30 În noua informare, Centrul Infotrafic nu a anunțat noi drumuri naționale închise circulației.

Update ora 16:30 Infotrafic anunță că s-a reluat circulația pe A1 Sibiu – Deva, între Boița și Cunța. În schimb, din cauza viscolului și a vizibilității reduse, a fost închis DN 23B Măicănești – Ciorăști din județul Vrancea.

Update ora 11: Circulația a fost reluată pe DN 2B între municipiul Buzău și limita cu județul Brăila. În Buzău nu se circulă pe DN 22 Râmnicu Săra – limita cu județul Brăila.

Autostrada A1 Sibiu – Deva este în continuare închisă pe tronsonul kilometric 224 – 237 Boița – Sibiu, traficul fiind deviat pe DN 1/DN 7.

Știrea inițială: Infotrafic transmite că, în această dimineață la ora 6:30, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulația pe următoarele tronsoane de drumuri:

  • A1 Sibiu – Deva, tronsonul Boița – Cunța, județul Sibiu;
  • DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău – limita cu județul Brăila;
  • DN 2B municipiul Brăila – municipiul Buzău.

Pe DN 2 Mărăcineni – Oreavul, județul Buzău și ieșire din municipiul Râmnicu Sărat – limită cu județul Vrancea, se circulă dirijat, controlat, cu antemergător.

Traficul este restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone pe:

  • DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;
  • DN 2B limită județul Buzău – municipiul Brăila.

Traficul este restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone pe:

  • DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Sibiu și Vrancea, iar în județul Brăila sunt sectoare de drumuri unde partea carosabilă este alunecoasă din cauza poleiului.

Recomandările polițiștilor:

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!

Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscați comenzile autovehiculelor, ci folosiți frâna de motor pentru încetinire!

Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!

Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă rezerve de carburant, apă și hrană și luați în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase!

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday