Vineri seară, în jurul orei locale 21:00, un tren cu 50 de vagoane al companiei Norfolk Southern a deraiat în nord-estul Ohio, și un incendiu puternic a cuprins vagoanele. Oficialii au transmis că nu au fost raportate persoane rănite.

Sâmbătă, autoritățile au emis o declarație de urgență și au precizat că materiale periculoase nespecificate ar fi putut fi eliberate în urma incidentului, dar că nu există îngrijorări cu privire la calitatea aerului, care este monitorizată atent. Populația aflată pe o rază de o milă de zona accidentului a primit ordin de evacuare, iar un orășel cu o populație de aproximativ cinci mii de locuitori a primit ordin de adăpostire.

Fotografiile și videoclipurile de la fața locului arată flăcări și un nor mare și dens de fum deasupra trenului. Pompierii din trei state, Pennsylvania, Ohio și Virginia de Vest intervin la fața locului.

Surse alternative: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday