Un atac cu rachete asupra unei substații de înaltă tensiune din regiunea Odesa a provocat întreruperi de electricitate în capitala regională, a declarat sâmbătă premierul ucrainean Denis Şmihal. “Situația este dificilă, amploarea este semnificativă. Este imposibil să restabilim rapid alimentarea cu energie, în special a infrastructurii critice“, a scris premierul pe Telegram. Potrivit acestuia, substația a fost avariată în repetate rânduri de rachetele rusești.

Autoritățile ucrainene anunță că la Odesa vor ajunge generatoare și o centrală cu turbină cu gaz din SUA, necesare pentru a reface infrastructura critică și pentru a alimenta cu energie electrică mai multe clădiri de apartamente.

Kievul a anunțat azi că 116 soldați, “apărători din Mariupol, trupe de gherilă din Herson, lunetiști din zona Bahmut“, s-au întors în Ucraina, ca urmare a unui nou schimb de prizonieri cu Rusia. Șeful de cabinet al președintelui Zelenski, Andrii Iermak, a postat un videoclip cu soldații aflați într-un autobuz. Moscova a transmis că 63 de militarii ruși din “categoria sensibilă”, au fost recuperați.

Iermak a mai spus că trupurile voluntarilor britanici Andrew Bagshaw și Chris Parry au fost, de asemenea, recuperate de Ucraina.

Surse alternative: Reuters, The Guardian, Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday