Poliția a emis în această dimineață un comunicat în care informa că de la ora 10, pe DN1 Ploiești-Brașov, la kilometrul 99+050 de metri, în afara localității Breaza, pe sensul de mers către Ploiești, județul Prahova, se efectuează lucrări de reparații a carosabilului, întrucât terasamentul drumului s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Din acest motiv, banda numărul unu este restricționată până la remedierea situației.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al CNAIR, într-o intervenție telefonică la Digi24, a venit cu precizări. ”În zona km 99, între Breaza și Sinaia, a apărut această surpare. Avem echipe în zonă, am restricționat banda. Reprezentanți de-ai noștri sunt la Prefectura Brașov pentru a obține aprobarea intervenției pe motiv de calamitate. Deși nu a căzut tot drumul, modul în care se manifestă această alunecare crează posibilitatea cel puțin a prăbușirii unei benzi. Nu putem estima cât va dura, dar intervenim cât se poate de repede”, a declarat Alin Șerbănescu.

Acesta a adăugat că momentan este închisă doar o bandă, însă în cazul ”în care va continua surparea, va trebui să găsim soluții până la refacerea viabilității drumului”.

Încercăm să intervenim doar prin restricționarea traficului, dar nu putem să garantăm că nu vor mai apărea în continuare astfel de alunecări. În primă fază, vom stopa alunecarea, după aceea vom vedea dacă alunecarea se mai manifestă. După ce vom stopa alunecarea, vom acționa pentru refacerea planeității drumului. Problema asta a apărut intempestiv”, a continuat purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday