Meteorologii au emis un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte, de vineri (ora 20) până duminică (ora 18).

În intervalul menționat, temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

ANM a emis o altă informare de ninsori și vânt, pentru tot restul țării, valabilă de vineri (ora 10) până duminică (ora 18). Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii de vineri dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane, iar cantitățile de precipitații vor depăși pe alocuri 20-30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va atinge în medie 50-60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65-75 km/h. De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire în toată țara și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday