Potrivit MApN, Forțele Aeriene Române desfășoară azi două misiuni umanitare. Două aeronave C-27 J Spartan  configurate pentru misiuni medicale, au decolat de la Baza 90 Transport Aerian pentru a transporta doi pacienți, astfel:

  • O aeronavă va prelua, din Lubeck (Germania), un pacient român diagnosticat cu arsuri pentru a fi transferat la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” din București.
  • Cealaltă va transporta în Italia, la Palermo, un pacient minor, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Monitorizarea pacienților pe timpul zborului este realizată de echipe medicale din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București și Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la/către Baza 90 Transport Aerian este asigurat cu ambulanțe ale SMURD. Misiunile aeronavelor Forțelor Aeriene Române au fost executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență“, transmite MApN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday