Fotbal. Chelsea l-a achiziționat pe argentinianul Enzo Fernandez de la Benfica, în schimbul a 121 de milioane de euro. Este o sumă de transfer record pentru Marea Britanie.

Chelsea și Benfica s-au înțeles asupra achiziției cu doar câteva ore înainte de închiderea perioadei de transferuri. Cu un cost de 121 de milioane de euro (106,8 milioane de lire), Enzo Fernandez a devenit astfel cel mai scump jucător cumpărat în Premier League. L-a depășit pe Jack Grealish, achiziționat de Manchester City de la Aston Villa pentru 100 de milioane de lire. 

Din suma plătită de Chelsea, 25% va merge către River Plate, fosta echipă a lui Enzo Fernandez (22 de ani). Acesta a câștigat Cupa Mondială cu Argentina în 2022. Va contribui la înlocuirea lui Jorginho, care s-a alăturat rivalilor de la Arsenal, tot în ultima zi a perioadei de transferuri, într-o tranzacție de 12 milioane de lire sterline. Chelsea a cheltuit peste 300 de milioane de lire sterline pe transferuri în ianuarie, inclusiv 88,5 milioane de lire sterline pentru atacantul ucrainean Mihailo Mudryk. 

Surse alternative: Sky News, Guardian

Foto: Enzo Fernandez Facebook

Folosim cookies