Agenții FBI au percheziționat biroul pe care din Washington pe care Joe Biden l-a folosit după ce și-a terminat mandatele de vicepreședinte. Acțiunea a avut loc după ce avocații săi au descoperit un set de documente clasificate la începutul lui noiembrie, au declarat doi oficiali guvernamentali citați de CBS și The Wall Street Journal.

Percheziția a avut loc în biroul de la Centrul Penn Biden pentru Diplomație și Angajament Global, din cadrul Universității din Pennsylvania. Până acum, Casa Albă și avocații lui Biden au refuzat să răspundă dacă acest birou a fost percheziționat. Conform oficialilor citați de presa americană, echipa lui Biden a cooperat pe deplin cu anchetatorii, iar Departamentul de Justiție nu a avut nevoie să emită un mandat de percheziție.

Reamintim, avocații președintelui Biden au descoperit documente clasificate la biroul acestuia de la organizația din Washington pe 2 noiembrie, și au semnalat acest lucru Arhivelor Naționale, fiind demarată o anchetă a Departamentului de Justiție. Casa Albă a făcut publică această situația abia pe 9 ianuarie.

Avocații lui Biden au găsit mai multe documente și la casa președintelui din Wilmington, Delaware, pe 20 decembrie, ceea ce a determinat o percheziție FBI a locuinței pe 20 ianuarie. Documentele descoperite au diferite date, care variază de la mandatul său în Senat până la perioada în care a fost vicepreședinte în Administrația Barack Obama.

În paralel, Donald Trump se confruntă cu o anchetă specială pentru că nu a predat, la finalul mandatului de președinte, o serie de documente secrete, și le-a depozitat la proprietatea sa din Mar-a-Lago. Săptămâna trecută, și avocații fostului vicepreședinte Mike Pence au confirmat că au găsit în locuința acestuia un set de documente secrete.

Surse alternative: The Wall Street Journal, CBS

Foto: Joe Biden/Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday