Ford crește producția și va reduce prețurile cu aproape 9% pentru modelul electric Mustang Mach-E, pentru a concura cu Tesla, care a tăiat recent prețurile cu 20% pentru unele dintre modelele sale.

Reducerile aplicate SUV-ului electric Mustang Mach-E (echivalentul modelului Y al Tesla) vor varia între 1,2% și 8,8%, adică între 600 și 5.900 de dolari în funcție de configurație, ca parte a strategiei Ford de a menține competitivitatea vehiculelor pe o “piață în schimbare rapidă”. Compania a transmis că cei care au comandat deja Mach-E și așteaptă livrarea vor beneficia automat de reducerea prețului.

Ford anunțase anterior că vrea să crească producția modelului Mach-E în acest an la 130 de mii de unități, de la 78 de mii în 2022. Până la sfârșitul acestui an, a stabilit un nou țel de a-și crește producția auto la 270 de mii de unități la nivel global. 

Compania a vândut anul trecut aproape 39.500 de Mach-E în SUA, față de 27 de mii în 2021 și a ajuns pe locul doi în topul vânzărilor de vehicule electrice de pe piața americană, deși se află încă la mare distanță de Tesla, care a acumulat aproximativ 65% din toate vânzările de vehicule electrice din țară, în timp ce Ford a ocupat doar 7,6% din cota de piață.

Recent, Tesla a anunțat că va reduce prețurile la nivel global pentru unele dintre modelele sale cu aproape 20%, lucru ce a creat presiuni în industria auto. Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a declarat săptămâna trecută că aceste reduceri au cauzat o creștere a comenzilor.

Surse alternative: Ford, Reuters

Foto: Ford

Folosim cookies