Reducerile aplicate SUV-ului electric Mustang Mach-E (echivalentul modelului Y al Tesla) vor varia între 1,2% și 8,8%, adică între 600 și 5.900 de dolari în funcție de configurație, ca parte a strategiei Ford de a menține competitivitatea vehiculelor pe o “piață în schimbare rapidă”. Compania a transmis că cei care au comandat deja Mach-E și așteaptă livrarea vor beneficia automat de reducerea prețului.

Ford anunțase anterior că vrea să crească producția modelului Mach-E în acest an la 130 de mii de unități, de la 78 de mii în 2022. Până la sfârșitul acestui an, a stabilit un nou țel de a-și crește producția auto la 270 de mii de unități la nivel global. 

Compania a vândut anul trecut aproape 39.500 de Mach-E în SUA, față de 27 de mii în 2021 și a ajuns pe locul doi în topul vânzărilor de vehicule electrice de pe piața americană, deși se află încă la mare distanță de Tesla, care a acumulat aproximativ 65% din toate vânzările de vehicule electrice din țară, în timp ce Ford a ocupat doar 7,6% din cota de piață.

Recent, Tesla a anunțat că va reduce prețurile la nivel global pentru unele dintre modelele sale cu aproape 20%, lucru ce a creat presiuni în industria auto. Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a declarat săptămâna trecută că aceste reduceri au cauzat o creștere a comenzilor.

Surse alternative: Ford, Reuters

Foto: Ford

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday