Direcția Națională Anticorupție informează, într-un comunicat de presă, că a reținut o persoană fizică, bănuită de cumpărare de influență. Persoana în cauză este Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei României de fotbal. 

Alături de acesta, a mai fost reținut și Gabriel Țuțu, directorul general al Romarm, sub acuzațiile de abuz în serviciu, trafic de influență în formă continuă și fals intelectual. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Procurorii DNA arată că în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Țuțu a încheiat două contracte dezavantajoase pentru Romarm, cu o asociere de firme controlată de Victor Pițurcă. 

Contractele vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme pentru producerea măștilor de protecție, iar Romarm ar fi fost prejudiciată cu peste 8,6 milioane de lei, mai prezintă Direcția.

De asemenea, în perioada 19 martie – 10 aprilie 2020, Gabriel Țuțu ar fi cerut reprezentanților asocierii de firme să introducă într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) ale unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități reale și efectuarea unor plăți către acesta, sub aparența unui contract de consultanță.

Țuțu ar fi lăsat să se înțeleagă că are influență asupra mai multor funcționari din MApN și că-i va determina să atribuie contractele de furnizare fără proceduri și să facă recepția fără probleme a produselor. Țuțu ar fi primit, printr-un intermediar, 50 de mii de lei.

Sursa foto:  Inquam Photos / Bogdan Danescu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday