Update: Cel puțin 83 de persoane au fost ucise de o bombă, în timpul rugăciunii, la o moschee aflată în Peshawar. Moscheea se află în interiorul unui complex fortificat, care include sediul forțelor de poliție provinciale și un departament de combatere a terorismului. Majoritatea victimelor aparțin forțelor de poliție.

Potrivit autorităților, o parte din clădire s-a prăbușit și mai mulți oameni au rămas prinși sub dărâmături. Talibanii pakistanezi au revendicat atacul.

Știrea inițială: Conform autorităților, aproximativ 260 de persoane se aflau în interior când a avut loc explozia. Un purtător de cuvânt al Spitalului Lady Reading, citat de Reuters, a anunțat că 28 persoane și-au pierdut viața și că au fost identificați peste 150 de răniți, unii dintre ei în stare critică. 

Poliția se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească, după încheierea operațiunilor de căutare sub dărâmături. Totodată, sunt de părere că, cel mai probabil, explozia a fost declanșată de un atacator kamikaze. 

Atacurile anterioare din regiunea de nord-vest a Pakistanului au fost efectuate de gruparea talibană pakistaneză, însă cel de astăzi nu a fost încă revendicat. Moscheea era situată într-un cartier de înaltă securitate al orașului Peshawar, din apropierea graniței cu Afganistan. În apropierea cartierului cu locuințe pentru polițiști se află instanțe de judecată, o cazarmă militară și locuința guvernatorului provinciei.

Surse alternative: Reuters, The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday