Toyota a fost cel mai bine vândut producător auto, în ciuda unei scăderi de -9,6% pe piața japoneză, unde a vândut 1,9 milioane de mașini. La acestea, se adaugă 8,6 milioane de mașini vândute în restul lumii. Cifra include și vânzările Hino Motors (producător de autobuze și camioane), Lexus și Daihatsu, deținute tot de Toyota.

Pe al doilea loc în topul vânzărilor de mașini în 2022 se află grupul Volkswagen, cu 8,3 milioane de unități. Acesta a fost cel mai slab rezultat din ultimul deceniu, compania dând vina pe blocajele din lanțurile de aprovizionare și pe situația epidemică din China.

Potrivit Toyota, în ciuda unor mici probleme legate de aprovizionarea cu cipuri, cererea puternică din Asia și o creștere a capacității de producție și optimizare în Asia și America de Nord au ajutat compania să își crească producția globală cu 5% în 2022. În noiembrie anul trecut, producătorul japonez și-a propus să producă 9,2 milioane de mașini până la sfârșitul lui martie 2023. Totuși, Toyota este departe de a se impune pe piața mașinilor complet electrice. Cu doar 25 de mii de mașini vândute în 2022, este departe de Tesla (1,3 milioane), de compania chineză BYD (911 mii) și de Volkswagen (572 de mii).

Surse alternative: Reuters, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday