Direcţia Naţională Anticorupţie informează, într-un comunicat de presă, că efectuează percheziţii în cinci locații din București și din județul Călăraşi, în urma unor suspiciuni privind nerespectarea procedurilor de achiziție a unor echipamente ce urmau să ajungă în dotarea poliției locale și a celei naționale. În final, echipamentele respective nu au mai ajuns la polițiști. Din primele date, faptele s-au petrecut din 2022 până în luna ianuarie din 2023 și vizează achiziția de uniforme și echipamente de protecție.

“În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, mai transmite DNA. Procurorii nu au precizat despre ce prejudiciu este vorba în dosar.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday