Anul trecut, comercianții de telefoane mobile din China au avut cele mai mici volume de vânzări din ultimii zece ani, fiind prima dată când numărul total al telefoanelor noi vândute a scăzut sub pragul de 300 de milioane de dolari. De asemenea, la nivel global, în 2022, exporturile de telefoane mobile din China au scăzut cu 11%, la numai 1,2 miliarde de bucăți.

Un analist de la compania de cercetare a sectorului tehnologic Canalys a declarat pentru Reuters că “politica strictă de control a pandemiei a dus la un nivel ridicat al economiilor gospodăriilor, deoarece cheltuielile au devenit moderate”.

Printre cele mai vândute modele de telefoane în China anul trecut se numără Android Vivo, Honor al Huawei Technologies. Apple s-a clasat pe al treilea loc, deși în trimestrul al patrulea a vândut doar puțin peste 16 milioane de dispozitive, înregistrând o scădere de 24% față de anul precedent. Potrivit Catalyst, vânzările Apple au scăzut din cauza protestelor de la fabrica Foxconn, care au avut un impact asupra lanțului de aprovizionare.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday