Mikhailo Podoliak, purtătorul de cuvânt și cel mai vizibil consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă la o emisiune on-line că aliații Ucrainei “înțeleg cum se dezvoltă războiul” și acceptă faptul că tancurile și blindatele care urmează a fi livrate vor avea nevoie de acoperire aeriană, potrivit Associated Press. “Trebuie să le explicăm în mod rezonabil și să le spunem, de exemplu, dacă vom face asta sau asta, se va reduce numărul deceselor, dacă facem asta se va reduce presiunea asupra infrastructurii, iar asta va reduce amenințările la adresa securității continentului european și va împiedica extinderea războiul”, a explicat Podoliak, fără a da detalii concrete despre ce fel de rachete sau avioane militare sunt “discuțiile rapide”.

Totuși el a precizat că o parte a aliaților occidentali ai Ucrainei mențin o atitudine “conservatoare” față de livrările de armament, “de teama unei schimbări în arhitectura internațională de securitate”.

Sursa: AP News

Foto: Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday